• Home
  • /
  • Blogi
  • /
  • Top 5 äänikirjaa liikunta harrastajille

Top 5 äänikirjaa liikunta harrastajille

Nainen kuuntelee äänikirjaa kuntosalilla

Liikuntaa harrastaessa voi kuunnella vain rennosti musiikkia tai valita liikuntasuoritukseen sopivaa musiikkia, hidasta ja rauhallista tai nopeaa ja mukaansa tempaavaa tai mitä vain siitä väliltä. Ajan voi käyttää toisinkin. Erilaiset äänikirjapalvelut ovat vallanneet tiensä ihmisten tietoisuuteen ja niitä käytetäänkin koko ajan enemmän ja enemmän. Liikunnan harrastaja löytää varmasti runsaasta äänikirjojen valikoimasta itselleen sopivaa kuunneltavaa. Tarjontaa löytyy perus kaunokirjallisuudesta aina elämänkertoihin ja tietokirjoihin ja oma lukunsa on opiskelu ja mindsetin kehittäminen. Kyllä, näitäkin voi yhdistää liikuntaan. Mukaansa tempaava äänikirja vie ajatukset helposti pois niin innostavasta, kuin puuduttavastakin liikunnasta. Millaisia kirjoja liikunnan harrastajalle sitten voisi suositella?

Kaunokirjallisuus

Kaunokirjallisuus jakaa kuuntelijansa jopa raa’alla tavalla jakaen miesten ja naisten kaunokirjallisuuteen. Valinnanvaraa toki on ja jokaiselle löytyy varmasti oma ja mielenkiinnon herättävä äänikirja kaunokirjallisuuden puitteissa. Toki tämän genren kirjoista löytyy myös paljon kirjoja, jotka kiinnostavat varmasti niin miehiä, kuin naisiakin. Yksi tällainen on natsi-saksan aikaan keskittyvä Auschwitsin tatuoija teos, jonka on kirjoittanut Heather Morris. Kirja kertoo koskettavan tarinan Auschwitsiin joutuneesta miehestä ja hänen selviytymistarinastaan Auchwitsista. Kirjassa kuvataan hyvin mielenkiintoisella ja tarkalla tavalla elämään vankileirillä ja sitä, kuinka tärkeässä roolissa Auschwitsin tatuoija oli merkitessään ihmiset, jotka menettivät identiteettinsä joutuessaan vankileirille, josta harva selvisi hengissä. Kirjassa kerrotaan myös sairauksista ja kiusaamisesta, jotka jo pelkästään aiheuttivat monen ihmisen menehtymisen leirillä puhumattakaan vähäisestä ravinnosta ja sen tuomista ongelmista vankileirillä olevien keskuudessa. Kirja tempaa mukaansa liikunnan harrastajan ja saa hyvin näkemään mielessään vankileirin elämää ja hierargiaa. Tämä kirja menee monesta syystä liikunnan harrastajan top 5 listalle. Näitä syitä ovat jo pelkästään se, miten kirja kuvaa elämää vankileirillä, mutta se saa myös ajattelemaan syvempiä asioita, kuten sen, kuinka osa sinnikkäistä ihmisistä onnistui pääsemään pois vankileiriltä elävänä. Tosin varaa heidän osaltaan on se, että vankileirin kauheudet eivät varmasti jääneet vankileirille, vaan palaavat yö toisensa jälkeen selviytyjien uniin. Sinnikkyys, sitkeys ja kekseliäisyys pelastivat monet leirillä olleet.

Elämänkerrat

Elämänkerrat ovat mielenkiintoisia kuvauksia henkilöistä, joiden elämäntarinaa ne kertovat. Näitäkin on saatavilla runsain mitoin myös äänikirjoina. Mielenkiintoiset ihmiset eivät lopu maailmasta ja yksi heistä on Barak Obaman vaimosta Michelle Obamasta kertova elämänkertakirja Minun tarinani. Kirjan mukaansa tempaavassa kuvauksessa pääsee kurkistamaan kulissien taakse Yhdysvaltojen presidenttiperheen elämään ja siihen, kuinka Michelle Obama ei jäänyt miehensä varjoon tämän valtakaudella vaan hän hoiti samanaikaisesti paljon erilaisia hyväntekeväisyystehtäviä ja paransi köyhien ihmisten asemaa sekä terveydenhuoltoa. Michelle Obaman elämänkerta äänikirja sopii niin naisille, kuin miehillekin ja on erittäin mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava äänikirja urheilun ohessa kuunneltavaksi.

Putinin trollit

Suurta kohua nostattanut Putinin trollit äänikirja nappaa kuulijansa mukaan lähes uskomattomaan kertomukseen vallasta ja sen varjopuolista sekä siitä, millaiseen vaaraan asioista ääneen puhuvat ihmiset joutuvat ja kuinka heitä jopa katoaa lopullisesti ilman, että heitä koskaan löydetään. Tämä kirja järisyttää ajatuksillaan ajattelemaan laatikon ulkopuolta ja antaa toisenlaista näkökantaa hallitsijoistamme. Kirja keskittyy suurimmaksi osaksi Venäjän ja sen lähimaiden asioihin sekä Suomen suhteisiin. Mielipiteitä nostattavana kirjana tämän nousee myös top 5 kuunneltavien kirjojen joukkoon liikuntaa harrastaville.

Valon antajat

Valon antajat on Vappu Pimiän ja Johanna Huhtamäen raikkaalla tavalla herättelevä kirja mindsetin muuttamiseen. Vaikka omaa mindsettiä ei haluisikaan muuttaa, kannattaa tämän pirteä teos ottaa kuuntelulistalle liikuntaa harrastettaessa. Aika ei taatusti mene hukkaan. Jokainen saa kirjasta jotain itselleen.

Äänikirjat opiskeluun

Äänikirjat opiskeluun

Top 5 äänikirjasuositusten joukkoon on vielä pakko liittää kirjat, jotka ovat jollain tavalla opettavaisia. Toiset haluavat opetella uuden kielen ja toinen taas haluaa kehittää psykologisia taitoja. Kolmas on kiinnostunut sijoittamisesta ja neljäs haluaa oppia uuden ammatin. Siksipä top 5 äänikirjalistan viimeinen kohta liikunnan harrastajalle suosittelee kuuntelemaan erilaisia kehittäviä äänikirjoja samalla, kun harrastaa liikuntaa. Liikunta avartaa mieltä ja samalla voi oppia valtaisan määrän uusia taitoja. Jokainen löytää varmasti oman kiinnostuksen kohteensa.

Mistä äänikirjoja sitten löytää? Siihen on tarjolla erilaisia sovelluksia, joihin pääsee kuukausimaksulla kuuntelemaan kirjoja. Esimerkiksi äänikirjasovellukset.com sivuston kautta kannattaa lähteä etsimään itselleen sopivaa kuunneltavaa liikunta harrastajalle.